• آزمایش های هورمونی
  • آزمایش های عملکرد کلیه
  • آزمایش های عملکرد کبد
  • آزمایش های عملکرد قلب
  • آزمایش های تراکم استخوان
  • آزمایش فاکتور های خونی
  • آزمایش های باروری و ناباروری

دسته بندی مطالب

غربالگری سلامت جنین غربالگری سلامت نوزادان غربالگری و پیشگیری از سرطان خدمات تشخیص پزشکی و بالینی خدمات ایمونولوژی و ایمونوفلورسانس خدمات پاتولوژی و سیتو پاتولوژی آموزش های همگانی و تخصصی همکاران و متخصصین آزمایشگاهی

لیست مطالب

  • اختلالات انعقادی در بیماری کرونا

    بیماری کرونا ویروس2019 (Covid 19) که توسط سندرم شدید حاد تنفسی کرونا ویروس ۲ (SARS-CoV-2) ایجاد می شود، به سرعت به یک بیماری همه گیر جهانی تبدیل شده است. عوارض بالینی این بیماری  بسیار متفاوت است.

    اختلالات انعقاد خون و عوارض ترومبوتیک  بعنوان مشکلات اساسی در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ حاد می باشند که با میزان مرگ و میر بالایی همراه است.  در اینجا عملکرد بالقوه و پیامدهای درمان با ضد انعقاد ها و درمان های ترومبولیتیکی در بیماران کووید ۱۹ را مورد بحث قرار خواهیم داد.

  •  ضد انعقاد‌های طبیعی پلاسما (آنتی ترومبین، پروتئین C و S)

    یکی از مهمترین دلایل حوادث ترومبوتیک و سقط مکرر تغییر در سطح پروتئین های سیستم ضد انعقاد است.  پروتئین‌های ضد انعقادی شامل آنتی ترومبین، پروتئین C و S  است. ضد انعقادها فعالیت فاکتورهای انعقادی را تنظیم و مانع از ایجاد لخته خون در بدن می شود. تغییر سطح فاکتورهای انعقادی با خطر ایجاد لخته خون (آمبولی) همراه است.  با تشخیص و درمان به موقع می توان از بروز خطرات جدی پیشگیری کرد. 

  • پنل متابولیک جامع (CMP) چیست؟

    پنل متابولیک جامع  (Comprehensive Metabolic Panel;CMP) یکی از رایج ترین پنل تست های آزمایشگاهی است که چندین ماده مختلف در خون را اندازه گیری می کند. این پنل شامل 14 آزمایش است که اطلاعاتی در مورد سطح قند خون (گلوکز)، تعادل الکترولیت ها، مایعات بدن و همچنین سلامت کلیه ها و کبد فراهم می کند. پزشک با استفاده از پنل متابولیک جامع، اطلاعات مهمی در ارتباط با  وضعیت فعلی متابولیسم بدن بیمار به دست می آورد، از این رو به آن  پنل متابولیسم نیز می گویند. نتایج غیر نرمال این پنل نشاندهنده مشکلی در بدن است که باید برطرف شود. 

     

  • آزمایشACE برای تشخیص سارکوئیدوز

    آنزیم مبدل آنژیوتانسین (Angiotensin-converting enzyme ;ACE) آنزیمی است که به تنظیم فشار خون کمک می کند. تغییر میزان آنزیم ACE در خون، در برخی بیماری ها مانند سارکوئیدوز دیده می شود. بیماری سارکوئیدوز یک اختلال سیستمیک با علت ناشناخته است که اغلب ریه ها را درگیر می کند، اما ممکن است بسیاری از اندام های دیگر بدن از جمله چشم، پوست، اعصاب، کبد و قلب را نیز تحت تأثیر قرار دهد.آزمایش ACE  برای تشخیص مرحله برخی از بیماری ها انجام می شود. در این مطلب درباره آزمایش ACE  و بیماری های مربوطه توضیح داده می شود. 

  • هر آنچه باید درباره ی غلظت خون بدانید

    گلبول‌های قرمز خون سلول‌هایی است که وظیفه اکسیژن‌رسانی به بافت‌های بدن را به عهده دارد و تعداد آن‌ها برحسب سن و جنس متفاوت است. بیماری را که در آن تعداد گلبول‌های قرمز در واحد حجم افزایش می‌یابد، غلظت خون می‌نامند. در این بیماری، میزان هموگلوبین در مردان به بالاتر از 18 گرم و در خانم‌ها به بالاتر از 16 گرم در دسی‌لیتر می‌رسد. این بیماری بیشتر در آقایان و در سنین بالاتر از 40 سال شایع است.

    تنها راه تشخیص وجود غلظت خون، انجام آزمایش خون و اندازه‌گیری (اچ.تی.سی) هماتوکریت است. در صورت  غلظت خون دو دسته علت اولیه و ثانویه وجود دارد. اگر غلظت خون به موقع تشخیص و درمان شود می توان از عوارض آن جلوگیری کرد . در این مطلب اطلاعاتی درباره غلظت خون ارائه می شود.

  • آزمایش سنجش ظرفیت اتصال آهن (TIBC, IBC) چیست؟

    آزمایش Iron Binding Capacity, Total Iron Binding Capacity (TIBC, IBC) جهت بررسی توانایی بدن در انتقال آهن درون خون، جهت بررسی وجود کم‌خونی و جهت تأیید علت التهاب بعضی از اندام‌ها و وجود علائمی‌از بیماری‌های مختلف این آزمایش درخواست می‌شود.

    آهن در خون به وسیلۀ پیوند شدن با پروتئینی به نام‌ترانسفرین در سرتاسر بدن انتقال می‌یابد. میزان ‌ترانسفرین موجودی که آمادۀ پیوند شدن با آهن و انتقال آن می‌باشد را TIBC (ظرفیت نهایی پیوند شدن آهن) گویند. در حالت طبیعی آهن مورد نیاز از رژیم غذایی جذب می‌شود و توسط ‌ترانسفرین که به وسیلۀ کبد ساخته می‌شود به کل بدن انتقال می‌یابد.

  • کتوزاسیدوزدیابتی(DKA)

    کتواسیدوز دیابتی از مهمترین و جدی ترین عوارض حاد دیابت و یکی از فوریتهای پزشکی محسوب می گردد که به طور عمده در دیابت نوع ۱ دیده می شود. این عارضه ممکن است به صورت اولین تظاهر دیابت در فرد تازه مبتلا شده یا در بیماری که از مدتها قبل مبتلا به دیابت است، ایجاد گردد.  این میزان مرگ و میر بالا نیاز به تشخیص زودرس و اجرای برنامه های پییشگیری موثر دارد. دربیماران دیابتی نوع یک (IDDM)  کتواسیدوز(Diabetic  ketoacidosis) وافزایش کراتینین سرم شایع است درحالیکه اوره معمولا در محدوده ی نرمال باقی می ماند.

     

  • اندیکاسیون سنجش Inhibin B

    اندازه گیری Inhibin B برای کمک به تشخیص تومور های گرانولوزاسل و موسینوس اپیتلیال تخمدان به کارمی رود.مونیتورینگ بیماران با این تومورها نشاندهنده ی افزایش بیان (Over expression) آنالیت Inhibin B در آنها می باشد.

  • بیماری های خونی و مورفولوژی گلبول های قرمز

      گلبول های قرمز یا اریتروسیت (RBCs) بالغ نرمال، به صورت دیسک های دایره ای شکل مقعرالطرفینی به قطر 6 تا 8 میکرومتر می باشند که اندکی کوچکتر از لنفوسیت های بالغ نرمال (حدود 6 تا 10 میکرومتر) هستند. به گلبول قرمز با اندازه و شکل نرمال، نورموسیتیک (normocytic) می گویند و اصطلاح مربوط به رنگ نرمال یا رنگ پریدگی مرکزی گلبول قرمز (محتوای هموگلوبین نرمال)، نورموکرومیک  (normochromic) است. وجود گلبول های قرمز غیر طبیعی در لام خون محیطی نشان دهنده بیماری هستند .در این مقاله با مورفولوژی های مختلف RBC ها و بیماری های مرتبط آشنا می شوید.

  • اندازه گیری عناصر کمیاب در خون

    اندازه گیری عناصر معدنی معمولا به صورت جداگانه برای شناسایی، ارزیابی و نظارت بر کمبود یا افزایش مواد معدنی به کار می رود. پزشکان ممکن است یک یا چند آزمایش را براساس نشانه ها و علائم یا شرایطی که بیمار دارد درخواست کند و گاهی اوقات بیش از یک تست برای تشخیص کمبود یا سمیت عناصر درخواست داده می شود مانند آزمایش مس و ceruloplasmin برای ارزیابی مقدار مس در بدن و یا گروهی از آزمون های آهن (آهن، ظرفیت اتصال کلی آهن و فریتین) با CBC (شمارش کامل خون) برای ارزیابی کمبود آهن به عنوان یک عامل بالقوه کم خونی.

  • اصلاح سیترات (Citrate Adjustment) درتست های انعقادی

    تست های انعقادی اختصاصی و روتین بویژه PT,aPTT دربیماران با هماتوکریت بالا، افزایش کاذب نشان می دهند.دراین بیماران تنظیم واصلاح حجم سیترات سدیم (Adjusted Citrate) براساس هماتوکریت به شدت توصیه می گردد.

  • یک پیشنهاد کاربردی برای آزمایش فریتین

    فریتین معمولا  تست ترجیحی برای بررسی وضعیت ذخایر آهن بدن (Iron storage status ) می باشد اما ازسوی دیگر فریتین یک پروتئین فازحاد (Acute phase reactant) نیز می باشد بدین معنی که می تواند در التهاب هایا بیماری های مزمن (ماننداختلالات اتوایمیون، برخی سرطان ها وعفونت های مزمن) نیز افزایش یابد.

  • آزمایش گازهای خون

    2 نوع تست اندازه گیری گازهای خون وجود دارد تست ABG (Arterial Blood Gas Test ) که با استفاده ازخون شریانی انجام می شود و تست VBG (Venous Blood Gas) که با استفاده ازخون وریدی یا مخلوط خون ورید تهیه می شود مورد سنجش قرار میگیرد. هر دو آزمایش می توانند دی اکسید کربن و اسیدهای موجود در خون را اندازه گیری کنند.در اطفال بنا به عللی خون مویرگی آنالیز می شود. برای تهیه این نمونه از بسترهای پرخون مثل پاشنه پا خون گیری به عمل می آید.بطور کلی تفاوت VBG با ABG در مورد فشار اکسیژن مطرح است. فشار اکسیژن تنها حالتی است که نیاز به نمونه شریانی داریم. بطور واضح تر PaO2 وریدیmmHg 60-70  کمتر از نمونه شریانی است در حالیکه اختلاف PH و PaCO2 وریدی و شریانی بسیار کم است.

  • آزمایش شمارش سلول های خون (CBC)

    شمارش کامل سلول هـای خـونی (CBC)، یک آزمایش تشخیصی می‌باشد که برای بررسی سلول های خون انجام می شود. این اندازه‌گیری، شامل شمارش و برخـی از ویژگی‌های مورفولوژیک اریتروسیت‌ها (سلول‌های قرمـز خــون)، لکوســیت‌ هــا (ســلول‌هــای ســفید خــون) و ترومبوسیت ها (پلاکت‌ها ) در یـک میلـی ‌متـر مکعـب خـون می‌باشد.آزمایش CBC در شرایط ضعف، خستگی و کبودی می‌تواند درخواست شود. شمارش کامل سلول های خونی به تشخیص برخی وضعیت‌ ها مثل آنمی، عفونت و بسیاری از اختلالات دیگر هم کمک می‌کند.

  • تست قند خون ناشتا (FBG)

    تست قند خون میزان گلوکز را در بدن اندازه گیری می کند. گلوکز خون توسط یک مکانیسم فیدبک و از طریق انسولین و گلوکاگون کنترل می شود. سطوح گلوکز سرمی بسته به ریتم شبانه روزی ارزیابی می شود. برای مثال سطوح گلوکز در حد mg/dl 101 در موقع ناشتا بودن فرد می تواند غیرطبیعی باشد ولی این مقدار بعد از گذشت یک ساعت غذا خوردن ممکن است طبیعی باشد.

    تست گلوکز در درجه اول برای افراد دیابتی انجام می شود. دیابت شرایطی است که باعث افزایش سطح گلوکز در خون می شود. مقدار گلوکز در بدن معمولاً  با هورمونی بنام انسولین کنترل می شودکه توسط سلول های بتای جزایر لانگرهانس در لوزالمعده تولید می شود.

  • آزمایش PT برای مصرف کنندگان وارفارین

    وارفارین یک داروی ضد انعقادی می باشد که معمولاً به منظور جلوگیری از ایجاد لخته در بدن افرادی که به بیماریهای قلبی،ریوی،اختلالات عروق خونی مبتلا می باشند تجویز می گردد. استفاده زیاد از این دارو با کم کردن قابلیت انعقاد خون می تواند منجر به خونریزی های گاه مرگبار شود، در چنین وضعیتی لازم است سریعاّ با مراجعه به پزشک و انجام آزمایش معروف به PT وضعیت انعقادی خون را تعیین کرد.

  • آزمایش سنجش سرعت رسوب گلبول های قرمز (ESR)  و کاربرد های آن

    آزمایش سرعت رسوب گلبول های قرمز، آزمایشی بسیار ارزان و بازتابی از حضور بیماری های التهابی، عفونی، تروما و بیماری های بدخیم است. همچنین آزمایش ESR یک فاکتور پیش آگهی دهنده در بیماری های غیرالتهابی مانند بیماری های عروق کرونر، سکته مغزی، نارسایی قلبی و سرطان پروستات می باشد.

  • اندازه گیری سطح فریتین

    فریتین یک پروتئین حاوی آهن است و نوع اولیه آهن موجود در داخل سلول است. مقدار کمی فریتین که به خون منتقل می شود بازتاب مقدار کل آهن موجود در بدن است. این آزمون مقدار فریتین خون را اندازه گیری می کند. آزمایش فریتین به منظور ارزیابی ذخایر آهن بدن فرد انجام می گردد این آزمایش گاهی با آزمایش آهن و TIBC برای تشخیص حضور و شدت کمبود آهن یا آهن اضافه در بدن انجام می شود.

  • پانل فلوسایتومتری برای تشخیص PNH (هموگلوبینوری حمله ای شبانه)

     روش فلوسایتومتری سریع و مطمئن برای تشخیصPNH  ) هموگلوبینوری حمله ای شبانه)  در بیمارانی با هموگلوبینوری، ترومبوز بی علت، نارسایی مغز استخوان و یا آنمی های همولیتیک و آپلاستیک

  • تشخیص ترومبوز عروقی آزمایش D-Dimer

    آزمایش D-Dimer یکی از آزمایش های حساس برای تشخیص ترومبوز عروقی است . کاربرد اصلی D-dimer به غیر از تشخیص انعقاد داخل عروقی منتشره برای کنار گذاشتن ترومبوآمبولی است به ویژه وقتی که احتمال آن پائین باشد. منفی شدن آزمایش D-dimerاحتمال آمبولی ریوی و ترومبوز عروقی را تقریبا رد می کند. dimer قطعات پروتئینی است که هنگامی که یک لخته خون در بدن شکسته می شود تولید می گردند تا زمان اینکه در بدن لخته ایی تشکیل و شکستن نشود به طور  معمول مقدار آن غیر قابل شناسایی است و سپس سطح آن در خون افزایش می یابد.

تماس با ما


اریترون یک آزمایشگاه تخصصی است که از راه های مختلف می‌توانید با آن در تماس باشید و پرسش ها و مشکلات خود را به آسانی با متخصصین ما در میان بگذارید.

ساعت کار: از 05:30 صبح الی 12 شب به طور یکسره و روزهای تعطیل از 6:30 صبح الی 10 شب

آدرس: اصفهان، خیابان شیخ صدوق شمالی، خیابان شیخ مفید غربی

شماره تماس:  7-36631906- 031            2 -36633621 - 031

031-37134

شماره فکس: 89784728- 021                        کد پستی : 76351-81647
ایمیل: [email protected] 

 

جوابدهی

شماره واتس آپ برای دریافت جواب آزمایش :   

   09138183947  

 

نمونه گیری در منزل

برای هماهنگی جهت نمونه گیری در محل مورد نظر خود با شماره های زیر در ساعت مشخص تماس حاصل فرمایید:

آقای مهندس عزیزی    09131689270