دسته بندی مطالب

غربالگری سلامت جنین غربالگری سلامت نوزادان غربالگری و پیشگیری از سرطان خدمات تشخیص پزشکی و بالینی خدمات ایمونولوژی و ایمونوفلورسانس خدمات پاتولوژی و سیتو پاتولوژی آموزش های همگانی و تخصصی همکاران و متخصصین آزمایشگاهی

هفته ملی سلامت مردان (هفته اول اسفند ماه)

| تعداد بازدید : 4754

نخستین هفته اسفند ماه به عنوان "هفته ملی سلامت مردان" نام گذاری شده است.  مردان  قادرند با کمی تغییر در شیوه زندگی هم عمر طولانی‌تری داشته باشند و هم سالم‌تر زندگی کنند.

هفته ملی سلامت مردان (هفته اول اسفند ماه)

در کشور ما، اولین پنج شنبه اسفند ماه هر سال به عنوان روز ملی سلامت تعیین شده است . این نامگذاری اولین بار در سال 1385 به پیشنهاد انجمن اورولوژی ایران انجام شد. در این هفته برنامه های آموزشی – در مانی متعددی در سراسر کشور برگزار می شود.هدف از اجرای این برنامه ها، شناسایی مبتلایان به بیماری های خاموشی است که به مردان و پسران مربوط می شود: از جمله بیماری های مثانه، پروستات، تومورهای کلیه، بیضه نزول نکرده، ناتوانی جنسی و غیره.

 

علائمی که آقایان باید جدی بگیرند
- بزرگ شدن شکم نشانه کاهش تستوسترون (هورمون مردانه) است و از طرفی می‌تواند احتمال ابتلا به دیابت و بیماری عروق کرونر قلبی را افزایش دهد و یا نشانه بالا بودن کلسترول خون باشد.
- طبیعی بودن میل جنسی نشانه‌ای از سلامت کلی بدن است. بی‌میلی جنسی شاید ناشی از مشکلات عروق خونی آلت تناسلی باشد که خود نشانه‌ مشکلات عروق خونی قلب و مغز است.
- تکرر ادرار در آقایان مسن، اغلب به دلیل بزرگی خوش‌خیم پروستات به وجود می‌آید که قابل درمان است.پروستاتیت (التهاب پروستات) به دلیل عفونت یا تحریک هم می‌تواند تکرر ادرار را موجب شود. اندازه‌گیری PSA (آنتی‌ژن اختصاصی پروستات)، معاینه پروستات و‌ آزمایش‌های کلیوی، حتما باید پس از مراجعه به متخصص بیماری‌های مجاری ادراری انجام شود.
-آقایان با هر نوع احساس ناراحتی و درد در قفسه‌ سینه و فشار قلبی و یا تنگی نفس  باید هرچه سریع‌ تر به پزشک مراجعه کنند.چرا که شایع ‌ترین علامت پیش از یک سکته قلبی در آقایان،درد قفسه سینه است. 

 

بیماری هایی که در مردان شایع تر است

بیماری‌های پروستات: عفونت، التهاب، بزرگی خوش‌خیم پروستات و سرطان پروستات، سه بیماری مهم پروستات مردان در طول زندگی‌شان است. این بیماری‌ها معمولا قابل پیشگیری نیستند.

  • بزرگی خوش‌خیم پروستات: بزرگی خوش‌خیم پروستات تقریبا در همه مردان بعد از چهل  سالگی اتفاق می‌افتد و بخشی از پدیده فیزیولوژیک بدن محسوب می‌شود و از هر سه مرد مبتلا یک نفر باید عمل جراحی شود. ولی در بعضی از مردان روند بزرگی بیش از اندازه زیاد است و علامت‌هایی در بیمار ظهور می‌کند. شایع‌ترین علامت بزرگی پروستات مشکل در ادرار کردن است. بزرگی خوش‌خیم پروستات سلامت زندگی مردان را به خطر نمی‌اندازد، ولی کیفیت زندگی‌شان را پایین می‌آورد. این بیماری اصلا قابل پیشگیری نیست.

  • سرطان پروستات: سرطان پروستات نیز قابل پیشگیری نیست. تاکنون علت دقیق بروز آن  مشخص نشده است و ارتباطی بین شیوه زندگی و تغذیه غلط با این بیماری دیده نشده است. به همه مردان توصیه می‌شود از سن 45 ـ 40 سالگی به پزشک مراجعه کنند تا پروستات معاینه شود و سپس به صورت دوره‌ای و با نظر پزشک آزمایش‌هایی انجام دهند.

  • التهاب بیضه: عفونت یا التهاب بیضه در اثر ورود عامل میکروبی به مجرای ادرار و حرکت  صعودی آن به بالا و درگیر کردن سایر اعضای تناسلی رخ می‌دهد. بیماری‌های عفونی پروستات ممکن است در اثر ابتلای فرد به بیماری‌های منتقله از راه جنسی اتفاق بیفتد. عفونت‌ پروستات ناشی از بیماری‌های آمیزشی، قابل پیشگیری است.

سرطان ریه: یکی دیگر از دلایل مرگ و میر در میان مردان است که این بیماری عمدتا در اثر کشیدن سیگار ایجاد می‌شود.طبق آمارهای انجمن سرطان آمریکا، بعد از سرطان ریه سرطان پروستات و سرطان روده بزرگ سلامت مردان را تهدید می‌کند.صدماتی که از دلایل تصادف کشنده در میان مردان، حوادثی است که هنگام موتورسواری اتفاق می‌افتد.

 

بیماری‌های ناشی از مصرف هورمون توسط مردان: مصرف هورمون‌های استروئیدی  که در میان بدنسازان خیلی رواج دارد بشدت سلامت جنسی مردان را به خطر می‌اندازد. این هورمون‌ها عوارض بسیار مضر و جبران‌ناپذیری روی سلامت مردان دارند که می‌توان به تحلیل رفتن بیضه‌ها و ناباروری دائم و ایجاد اختلال‌های کلبدی اشاره کرد.  

 

چند راهکار برای افزایش طول عمر مردان
- سیگار نکشید و از مصرف دخانیات خودداری. هرگز در مواجهه با دود سیگار دیگران قرار نگیرید.
- ورزش را فراموش نکنید.
- وزن‌تان را کنترل کنید .
- رژیمی غذایی سرشار از میوه و سبزی ، غلات و حبوبات، فیبر و ماهی را دنبال کنید.  غذاهایی را انتخاب کنید که اسید چرب غیراشباع داشته و دارای نمک کم باشد.
- کمتر در معرض تابش نور آفتاب قرار بگیریدهمچنین وقتی بیرون از منزل هستید از کرم ضدآفتاب استفاده کنید. 
- برای انجام آزمون‌های غربالگری به طور منظم به پزشک مراجعه کنید.
- از مواجهه با عوامل سرطان‌زا مثل رادون، آبستوز و آلودگی هوا بپرهیزید و اگر در محیط‌هایی کار می‌کنید که عوامل خطرناک در آن وجود دارد هر از چند گاهی از نظر پزشکی معاینه شوید.

 


نویسندگان

عاطفه یدالهی، واحد تحقیق و توسعه آزمایشگاه پاتوبیولوژی اریترون

تماس با ما


اریترون یک آزمایشگاه تخصصی است که از راه های مختلف می‌توانید با آن در تماس باشید و پرسش ها و مشکلات خود را به آسانی با متخصصین ما در میان بگذارید.

ساعت کار: از 05:30 صبح الی 12 شب به طور یکسره و روزهای تعطیل از 6:30 صبح الی 10 شب

آدرس: اصفهان، خیابان شیخ صدوق شمالی، خیابان شیخ مفید غربی

شماره تماس:  7-36631906- 031            2 -36633621 - 031

031-37134

شماره فکس: 89784728- 021                        کد پستی : 76351-81647
ایمیل: [email protected] 

 

جوابدهی

شماره واتس آپ برای دریافت جواب آزمایش :   

   09138183947  

 

نمونه گیری در منزل

برای هماهنگی جهت نمونه گیری در محل مورد نظر خود با شماره های زیر در ساعت مشخص تماس حاصل فرمایید:

آقای مهندس عزیزی    09131689270