دسته بندی مطالب

غربالگری سلامت جنین غربالگری سلامت نوزادان غربالگری و پیشگیری از سرطان خدمات تشخیص پزشکی و بالینی خدمات ایمونولوژی و ایمونوفلورسانس خدمات پاتولوژی و سیتو پاتولوژی آموزش های همگانی و تخصصی همکاران و متخصصین آزمایشگاهی

مضرات نمک وعواقب مصرف بیش از انداره آن

| تعداد بازدید : 5221

نمک یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت وساز مواد غذایی در بدن، انتقال پیام های عصبی و کارکرد صحیح عضلات است. این ماده به مقدار محدود مورد نیاز بوده و مصرف متعادل آن لازم است. به طور مثال در هنگام اسهال و استفراغ و یا فعالیت شدید بدنی و در هوای گرم با مصرف کمی نمک می توان املاح از دست رفته بدن را جبران کرد.

مضرات نمک وعواقب مصرف بیش از انداره آن

مهم نیست با کدام عوارض نمک سر و کار دارید، راه حل معمولا یکی است. سدیم خود را، با کاهش غذاهای فرآوری شده کاهش دهید و آب بیشتری بنوشید! این کار اجازه می دهد بدنتان فرصت کند به تعادل برسد. به محض این که به حالت عادی برگشتید سعی کنید مصرف نمک تان را کنترل کنید. دستورالعمل های رژیمی آمریکا توصیه می کند روزانه کمتر از 2300 میلی گرم نمک مصرف کنید.

در این مقاله 5 نشانه تعجب آور که با افزایش مصرف نمک در بدنتان رخ می دهد و کاری که برای رفع آن ها باید انجام دهید را به شما یادآور می شویم:

1.حلقه ازدواج تان زیادی تنگ شده

هیچ وزنی اضافه نکرده اید، پس چرا انگشتری که همیشه دستتان بوده یک باره خیلی برایتان تنگ شده است؟ احتمالش هست که بزرگ شدن انگشتتان به علت احتباس آب باشد. این اتفاق زمانی می افتد که نمک خونتان زیاد شده باشد.

در مرکز بهداشت نت جان سانتا مونیکا " بدن ما ماشین پیچیده ای است که تعادل مایعات و الکترولیت آن باید حفظ شود. مصرف بیش از حد سدیم باعث می شود مغزتان دستور ترشح هورمونی را بدهد که به بدن دستور می دهد برای پیشگیری از صدمات جبران ناپذیر تا جایی که می تواند آب در خود نگه دارد. "

2. دهانتان خشک است

احساس می کنید دهان تان مثل چوب کبریت خشک است؟ ممکن است به خاطر نمک زیاد باشد. به گفته موثقی، بعد از مصرف غذاهای سرشار از سدیم، بدنتان شروع به تعادل سطح آب و نمک می کند. برای برگشتن همه چیز به حالت طبیعی نیاز است آب بیشتری مصرف کنید. در نتیجه مغز پیام تشنگی ارسال می کند که باعث مصرف زیاد آب می شود.

3. سرتان درد می کند

ممکن است به فکرتان نرسد چیپس های شوری که خورده اید ربطی به سردردتان داشته باشد. ولی تحقیقات حرف دیگری می زنند: بزرگسالانی که روزانه 3500 میلی گرم سدیم مصرف می کنند سه برابر بیشتر از کسانین که فقط 1500 میلی گرم مصرف نمک دارند، دچار سردرد می شوند.

رابطه ای قوی بین فشار خون بالا و سردرد وجود دارد. ولی در این مطالعه مشخص شد کسانی که غذای شور می خورند با وجود فشار خون طبیعی، بیشتر دچار سردرد می شوند. متخصصین از علت این مساله مطمئن نیستند ولی راه حل مشخص است: اگر سرتان در حال منفجر شدن است سعی کنید مصرف نمکتان را کم کنید.

4. دائم در راه دستشویی هستید

به گفته موثقی: نوشیدن زیاد آب تنها عاملی نیست که شما را مجبور می کند دائم به دستشویی بروید. با کمال تعجب خوردن نمک بیش از حد هم می تواند همین اثر را داشته باشد. وقتی سدیم زیادی مصرف کنید، کلیه های شما مجبور به اضافه کاری برای جدا کردن نمک اضافه از خون می شود. بنابراین بیشتر از حد معمول ادرار می کنید.

5. مغزتان گیج و مه گرفته است

نمکدان با دهیدراته (بی آب) کردن بدن شما، می تواند شما را دیوانه کند. مصرف بیش از حد نمک می تواند آب بدنتان را کم کند. و زمانی که آب بدن کم شود توانایی شما برای تفکر واضح و روشن کاهش پیدا می کند. وقتی زنان در میانه راه از دست دادن آب بدن هستند نمره پایین تری در آزمون های شناختی تمرکز، حافظه و استدلال بدست آوردند همچنین زمان واکنششان در مقایسه با زمانی که بدنشان آب کافی داشت، کمتر شده بود. این یافته در مجله مطالعه تغذیه به چاپ رسید. از دست دادن آب بدن حس و حال شما را هم از بین می برد.

مصرف زیاد نمک یا غذاهای شور چه عوارضی را به دنبال دارد؟
در صورتی که نمک به مقدار مناسب مصرف شود و کلیه ها هم سالم بوده و عملکرد خوبی داشته باشند نمک مورد نیاز بدن تامین می شود، اما در صورت تداوم مصرف زیاد نمک و مواد شور و یا اختلال در کارکرد کلیه ها یا یکی از سیستم های مربوط به دفع،نمک اضافی موجب تجمع آب در بدن شده و ایجاد ورم در تمام و یا قسمت هایی از بدن می شود. مصرف زیاد نمک و غذاهای شور از عوامل موثر بر افزایش فشار خون و بروز بیماری های قلبی – عروقی به ویژه در افرادی که سابقه این بیماری ها را در خود یا خانواده دارند، می شود. طبق تحقیقات مشخص شده است که دریافت زیاد نمک علاوه بر افزایش فشار خون، اثرات مضر دیگری نظیر سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و ... نیز بر سلامت دارند.

مصرف زیاد نمک و سکته های قلبی
مقدار مصرف نمک با میزان شیوع سکته قلبی در جامعه مرتبط است. علاوه بر اینکه نمک باعث افزایش فشار خون می شود، به نظر می رسد به طور مستقیم و بدون اینکه اثری بر فشار خون داشته باشد، باعث سکته قلبی نیز می شود.

ارتباط مصرف زیاد نمک و پوکی استخوان
نمک زیاد، کلسیم را از استخوان ها جدا می کند و باعث دفع آن از ادرار می شود. به همین دلیل باعث نازک شدن و پوکی استخوان می شود، در نتیجه با افزایش سن، استخوان ها به راحتی می شکنند. برای کاهش خطر پوکی استخوان، مصرف نمک باید کاهش یابد.

نمک و سرطان معده
کاهش مصرف نمک، خطر شیوع سرطان معده را کاهش می دهد. در مطالعه کشورهای مختلف در جهان، ارتباط نزدیکی بین مقدار مصرف نمک و تعداد افراد مبتلا به سرطان معده آشکار شده است. در مناطقی که مردم نمک کم مصرف می کنند، شیوع سرطان معده کمتر است.

مصرف زیاد نمک وآسم
مصرف نمک زیاد، شرایط آسم را تشدید می کند، یعنی اگر مستعد ابتلا به آسم هستید، به طور غیرمستقیم، بیماری شما را وخیم تر می کند. مطالعات متعدد نشان داده اند که کاهش مصرف نمک، همراه با سایر عوامل درمانی آسم، در بهبود این بیماری موثر و مفید است.

نگهداری مایعات بدن
مصرف نمک زیاد، باعث افزایش احتباس مایعات در بدن می شود.کاهش مصرف نمک در این شرایط، حدود 2 لیتر از مایعات بدن (2کیلوگرم ازوزن بدن) را کاهش می دهد. در بسیاری از زنان که دچار ورم قوزک پا و تنگ شدن انگشتر در دست شان هستند، با کاهش مصرف نمک در غذای خود، ورم بسیار کاهش می یابد.


نویسنده

واحد تحقیق و توسعه آزمایشگاه پاتوبیولوژی اریترون

تماس با ما


اریترون یک آزمایشگاه تخصصی است که از راه های مختلف می‌توانید با آن در تماس باشید و پرسش ها و مشکلات خود را به آسانی با متخصصین ما در میان بگذارید.

ساعت کار: از 05:30 صبح الی 12 شب به طور یکسره و روزهای تعطیل از 6:30 صبح الی 10 شب

آدرس: اصفهان، خیابان شیخ صدوق شمالی، خیابان شیخ مفید غربی

شماره تماس:  7-36631906- 031            2 -36633621 - 031

031-37134

شماره فکس: 89784728- 021                        کد پستی : 76351-81647
ایمیل: [email protected] 

 

جوابدهی

شماره واتس آپ برای دریافت جواب آزمایش :   

   09138183947  

 

نمونه گیری در منزل

برای هماهنگی جهت نمونه گیری در محل مورد نظر خود با شماره های زیر در ساعت مشخص تماس حاصل فرمایید:

آقای مهندس عزیزی    09131689270