دسته بندی مطالب

غربالگری سلامت جنین غربالگری سلامت نوزادان غربالگری و پیشگیری از سرطان خدمات تشخیص پزشکی و بالینی خدمات ایمونولوژی و ایمونوفلورسانس خدمات پاتولوژی و سیتو پاتولوژی آموزش های همگانی و تخصصی همکاران و متخصصین آزمایشگاهی

روش مطمئن برای پیشگیری سرطان دهانه رحم با Co.Testing

| تعداد بازدید : 12605

سرطان رحم بدانند سرطان دهانه رحم سومین سرطان شایع در خانم ها است سرطان دهانه رحم به علت ابتلابه نوع خاصی از ویروس پاپیلوما (  hr.HPV ) و تایپ های  18& 16 HPV بروز می کند.

 روش مطمئن برای  پیشگیری  سرطان دهانه رحم با Co.Testing

تشخیص سرطان دهانه رحم

سرطان دهانه رحم سومین سرطان شایع در خانم ها است سرطان دهانه رحم به علت ابتلا به نوع خاصی از ویروس پاپیلوما (  hr.HPV ) و تایپ های  18& 16 HPV بروز می کند.سرطان دهانه رحم به راحتی قابل پیشگیری و در صورت تشخیص در مراحل اولیه قابل درمان است . بهترین و محکم ترین قدم ها برای پیشگیری از سرطان دهانه رحم انجام آزمایش های منظم و دوره ای غربالگری سرطان دهانه رحم می باشد.  آزمایش های جدید  Thin prep.PAP ( پاپ اسمیر با روش Thin prep ) و شناسایی ویروس پر خطر  hr.HPV  ساده ترین و بهترین آزمایش های تشخیص سرطان رحم می باشند.  آزمایش غربالگری همزمان سرطان دهانه رحم ( Thin prep.PAP & hr.HPV) از سن 30 تا 55 سالگی باید انجام شود. امروزه می توان با واکسیناسیون  HPV در سنین  11تا 26 سالگی از احتمال ابتلا به سرطان رحم به میزان قابل توجهی کم کرد.خانم هایی که واکسیناسیون انجام می دهند باید آزمایش های غربالگری سرطان رحم را نیز در زمان های مناسب انجام دهند.

 

تست co-testing

طبق آخرین گایدلاین انجمن کولپوسکوپی و سرویکال پاتولوژی آمریکا (ASCCP) بهترین استراتژی برای غربالگری سرطان سرویکس تست co-testing انجام همزمان سیتولوژی و HPV در یک نمونه جمع آوری شده از ترشحات واژن و سرویکس می باشد.

اگر متعاقب یک نمونه پاپ اسمیر غیرطبیعی بخواهیم تست HPV انجام دهیم بدلیل آنکه منبع سلولهای اپیتلیال در دو مرحله متفاوت شده است به آن Reflex HPV  می گویند، که حساسیت کمتری نسبت به co-testing دارد. در این روش حتمأ باید از یک روش مورد تأئید FDA برای اندازه گیری HPV استفاده نمود.اگر در کشوری هستیم که یک روش مورد تأئید FDA برای اندازه گیری HPV داریم بهتر است ازاین روش همراه با پاپ اسمیر استاندارد دارای تایید یه FDA برای غربالگری سرطان دهانه رحم و یا سرویکس استفاده کنیم.

از سال ٢٠١٤ به این طرف طبق مطالعه ATHENA، اگر از پروتکل HPV alone برای غربالگری سرطان دهانه سرویکس بخواهیم استفاده کنیم، فقط روش Cobas HPV مورد تأئید می باشد. درتست HPV فقط باید ژنوتیپ های high risk باید مورد بررسی قرار گیرد و گزارش شود.

 گزارش ژنوتیپ های low risk منجر به إیجاد درمانهای بیش از حد (over treatment) بیماران می شود. در حالیکه هیچ نقشی در إیجاد کانسر سرویکس ندارد. عفونت با HPV در بیش از ٩٠٪‏ موارد طی ١٨ ماه توسط سیستم أیمنی بدن پاک می شود. زمانی این عفونت با ارزش تلقی می شود که به عفونت پایدار تبدیل شود.

این احتمال مطرح است که HPV از یک دوره نهفته غیرقابل تشخیص (Non-detectable dormant state) برخوردار بوده که می تواند سالیان بعد مجدداً فعال شود. این مسئله می تواند توضیحی برای وجود HPV در زنانی باشد که سالیان طولانی فقط یک شریک جنسی داشته اند.

 فاصله زمانی بین هر غربالگری روتین بر مبنای راهنمای سال 2011 بدین صورت است که، انجام سیتولوژی هر 3 سال یکبارو انجام تست دوگانه یا co-testing در سنین 30 تا 64 سال هر 5 سال یکبار بهتر است که انجام شود. 

 طبق گایدلاین ASCCP، زمانی بیمار کاندید کولپوسکوپی می شود که:

  • سیتولوژی نتیجه LSIL و یا بدتر داشته باشد.

  • نتیجه تستHPV برای ژنوتیپ های ١٦ و ١٨ مثبت باشد.

  • نتیجه سیتولوژی ASC-US و HPV مثبت باشد.


نویسنده

واحد تحقیق و توسعه آزمایشگاه پاتوبیولوژی اریترون

تماس با ما


اریترون یک آزمایشگاه تخصصی است که از راه های مختلف می‌توانید با آن در تماس باشید و پرسش ها و مشکلات خود را به آسانی با متخصصین ما در میان بگذارید.

ساعت کار: از 05:30 صبح الی 12 شب به طور یکسره و روزهای تعطیل از 6:30 صبح الی 10 شب

آدرس: اصفهان، خیابان شیخ صدوق شمالی، خیابان شیخ مفید غربی

شماره تماس:  7-36631906- 031            2 -36633621 - 031

031-37134

شماره فکس: 89784728- 021                        کد پستی : 76351-81647
ایمیل: [email protected] 

 

جوابدهی

شماره واتس آپ برای دریافت جواب آزمایش :   

   09138183947  

 

نمونه گیری در منزل

برای هماهنگی جهت نمونه گیری در محل مورد نظر خود با شماره های زیر در ساعت مشخص تماس حاصل فرمایید:

آقای مهندس عزیزی    09131689270