دسته بندی مطالب

غربالگری سلامت جنین غربالگری سلامت نوزادان غربالگری و پیشگیری از سرطان خدمات تشخیص پزشکی و بالینی خدمات ایمونولوژی و ایمونوفلورسانس خدمات پاتولوژی و سیتو پاتولوژی آموزش های همگانی و تخصصی همکاران و متخصصین آزمایشگاهی

لیست مطالب

  • پرسش و پاسخ های رایج درباره بیماری کرونا

    ویروس‌های کرونا خانواده بزرگی از‌ ویروس‌ها هستند که می‌توانند حیوانات و انسان‌ها را بیمار کنند. تعداد زیادی از ویروس‌های کرونا که تاکنون شناخته‌شده‌اند،  موجب ابتلا به طیفی از عفونت‎های دستگاه تنفسی در انسانها می‌شوند. که از سرماخوردگی تا ابتلا به بیماری‌های شدیدتری مثل سندروم تنفسی خاورمیانه (مرس-MERS) و سندروم تنفسی حاد (سارس-SARS) متغیر هستند.  ویروس کرونایی که اخیرا کشف شده است عامل ابتلا به بیماری کووید-19 است. با توجه به ناشناخته بودن این بیماری ممکن هاست سوالات زیادی برای شما پیش بیاید و در این مقاله پرسش و پاسخ های متادول درباره بیماری کرونا آورده شده است.

  • پرسش و پاسخ درباره غربالگری نوزادان برای بیماری های متابولیک ارثی

    غربالگری به روش‌هایی اطلاق می‌شود که با آنها می‌توان افراد به ظاهر سالمی را که از نظر ابتلاء به یک بیماری خاص در معرض خطر بیشتری هستند را از افراد سالم شناسایی کرد. باید توجه داشت در مورد افرادی که پُرخطر محسوب می‌شوند برای تشخیص قطعی باید آزمایش‌های تکمیلی انجام شود. امروزه در بسیاری از کشورها برنامه‌های غربالگری نوزادان به صورت گسترده در دست انجام است که با استفاده از چند آزمایش ساده بر روی خون نوزاد صورت می‌گیرد.

  • پرسش و پاسخ رایج درباره فشار خون بالا

    هایپرتنشن (hypertension) یا هیپرتانسیون نام دیگر فشار خون بالا (پر فشاری خون) می باشد. فشار خون بالا می تواند منجر به عوارض شدید و افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی، سکته ی مغزی و مرگ شود.

  • پرسش و پاسخ های رایج درباره آزمایش های تشخیص اعتیاد

    راه های متنوعی برای انجام تست اعتیاد وجود دارد و در هر یک از این روش ها درصد تقلب و خطای اندکی نیز وجود دارد. روش های معمول برای گرفتن تست اعتیاد یا عدم اعتیاد ادرار، بزاق، عرق و پلاسمای خون می باشد.

    در ایران مرسوم ترین روش تست اعتیاد تست ادرار می باشد. البته این روش اشکالاتی نیز دارد. از یک طرف، مصرف برخی داروهای درمانی اشتباها نتیجه این آزمایش را مثبت نشان می دهد، و از سوی دیگر، احتمال تقلب در آن وجود دارد و ترکیب برخی مواد با ادرار، نتیجه آزمایش فرد معتاد را منفی نشان می دهد. برای این منظور تست اعتیاد با ادرار در ایران در حضور مراقب صورت می گیرد.

    البته در جاده ها پلیس راه جهت کنترل تصادفات و حوادث جاده ای آزمایشاتی را از رانندگان مشکوک می گیرد. این آزمایش با استفاده از کیت هایی صورت می گیرد و در موارد آزمایش الکل نیز، از دستگاهی که افراد بایستی در آن دم و بازدم انجام دهند استفاده می شود.

  • پرسش و پاسخ درباره مصرف داروی متفورمین

    متفورمین به عنوان کاهنده قند خون در درمان دیابت نوع دو (دیابت غیروابسته به انسولین) و درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک تجویز می‌شود. متفورمین دیابت را درمان نمی‌کند، بلکه کمک می‌کند تا سطح قند خون در رنج نرمال بماند.اگر از قرص متفورمین استفاده می کنید ممکن است سوالات و نگرانی های زیادی در مورد مصرف این دارو داشته باشید.در این مقاله سوالات رایجی که درباره مصرف قرص متفورمین مطرح می شود را پاسخ داده ایم.

  • پرسش و پاسخ های رایج درباره کلسترول خون

    کلسترول نوعی هورمون استروئیدی است که وجود آن برای بدن ضروری است. وجودکلسترول برای ساختن غشای سلول ها، تولید هورمون ها و اسیدهای صفراوی لازم است. بخشی از کلسترول بدن به صورت ذرات پیچیده ای به نام “لیپوپروتئین” در جریان خون گردش دارد.

  • سوالات متداول درباره سرطان مثانه

     سرطان مثانه ششمین سرطان شایع در جوامع بشری بوده و نیازمند تشخیص زودرس برای مدیریت هر چه بهتر درمانی می باشد. بروز این سرطان در مردان سه برابر بیشتر از زنان است. سیگار کشیدن به عنوان یک ریسک برای سرطان مثانه مطرح است. حدود ۸۰% سرطان مثانه بصورت تومورهای سطحی دیده می شوند و از این میان سرطان سلولهای پوششی مثانه (TCC: Transitional Cell Carcinoma) بیشتر از سایر سرطانها شایع و بیشترین موارد عود مجدد و گسترش تومور در آن دیده می شود. بازگشت این سرطان طی پنج سال بعد از درمان ۷۰% می باشد و درمان و مراقبت این بیماری نیازمند پیگیری بلند مدت خواهد بود.

     

  • پرسش و پاسخ های رایج درباره کبد چرب

    بیماری کبد چرب، حالتی برگشت‌پذیر از تجمع واکوئول‌های چربی در سلول‌های کبدی است که با التهاب کبد مشخص می‌شود.

  • پرسش و پاسخ های رایج درباره یائسگی (Menopause)

    به زمانی که دوره قاعدگی طبیعی یک خانم به مدت حداقل 12 ماه متوقف شود و دیگر توانایی بارداری را نداشته باشد، یائسگی گفته می شود. این یک بخش طبیعی از پیری زن است. یائسگی می­ تواند در هر زمان بعد از سن 35 سالگی اتفاق بیفتد، اما سن معمول آن در اواخر دهه 40 تا اوایل 50 سالگی رخ می دهد؛ میانگین سن شروع در زنان با نژاد مختلف متفاوت است.

  • پرسش و پاسخ های رایج درباره میگرن

    واژه میگرن از لفظ یونانیHemicrain ( به معنی” نیمی از سر”) گرفته شده است که خود این کلمه ریشه در زبان مصری دارد. میگرن، نوعی اختلال سردرد است که با ترکیب متنوعی از تغییرات عصبی و گوارشی مشخص می شود. درد میگرن اغلب اوقات به صورت درد ضربان دار یک طرفه است که ابتدا خفیف است و کم کم شدید می شود. دردهای میگرنی در همه موارد با بی اشتهایی و تهوع و گاهی اوقات با استفراغ همراه هستند.

  • پرسش و پاسخ های رایج درباره بیماری دیابت

    دیابت یا بیماری قند (یا Diabetes Mellitus) یک اختلال سوخت و سازی (متابولیک) در بدن است. در این بیماری توانایی تولید هورمون انسولین در بدن از بین می‌رود یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده و بنابراین انسولین تولیدی نمی‌تواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد. 

  • پرسش و پاسخ های رایج درباره بیماری های قلبی

    بیماری قلبی-عروقی (Cardiovascular disease) یا بیماری قلبی (heart disease) دسته‌ای از بیماری‌ها است که در قلب یا رگ‌ها (سرخرگ‌ها، مویرگ‌ها و سیاهرگ‌ها) رخ می‌دهد.بیماری قلبی-عروقی به هر گونه بیماری که دستگاه گردش خون را تحت تاثیر قرار دهد اشاره دارد که شامل بیماری‌های قلبی، بیماری‌های عروقی مغز و کلیه و بیماری‌های شریانی می‌شود.

  • پرسش و پاسخ درباره آزمایش های تیروئید

    تیروئید دارای دو هورمون اصلی  است که در جریان خون ترشح می شود. معمولاً در انواع آزمایش‌های خون انجام شده برای عملکرد تیروئید، میزان هورمون های TSH، T4 و T3 بررسی می‌شوند. با بررسی این آزمایش ها نتیجه برای پزشک مشخص خواهد شد.

  • پرسش و پاسخ های رایج  درباره غربالگری پیشرفته سلامت جنین

    آزمایش سل فری DNA؛NIPT برای تشخیص ناهنجاری های شایع کروموزومی ، سندرم داون و دیگر تریزومی ها

  • پرسش و پاسخ های متداول درباره بیماری  آلبینیسم

    آلبینیسم یا زالی یک بیماری ژنتیکی است که باعث اختلال در سنتز ملانین شده و تیروزین به ملانین تبدیل نمی شود. عدم تولید رنگدانه ملانین باعث می شود که رنگ پوست و موهای بیمار سفید باشد. آلبینیسم از کلمه یونانی Albus به معنی سفید گرفته شده است.

  • پرسش وپاسخ درباره بیماری هانتینگتون  (Huntington)

    بیماری هانتینگتون یک بیماری ارثی است که باعث تخریب پیشرفته (دژنراسیون) سلول های عصبی در مغز می شود. اکثر افراد مبتلا به بیماری هانتینگتون علائم و نشانه ها را در 30 یا 40 سالگی خود دارند. اما بیماری ممکن است زودتر در زندگی فرد ظاهر شود.

  • پرسش و پاسخهای متداول درباره به هایپر کلسترولمی Hypercholesterolemia

    هایپر کلسترولمی یا افزایش کلسترول یک اختلال متابولیک است که به دلیل نقص در عملکرد گیرنده های LDL (لیپو پروتئین با دانسیته پایین) ایجاد می شود و با افزایش شدید سطح خونی LDL یا کلسترول بد بروز می نماید. کلسترول اضافه در خون در دیواره رگ ها رسوب کرده و شانس ابتلاء به بیماری های قلبی در سنین پایین را بالا می برد.

  •  پرسش و پاسخ های رایج درباره سندروم روده تحریک پذیر  (IBS)

    یک اختلال شایع گوارشی مخصوصا در خانمهاست که در برخی جوامع تا 20 درصد افراد را درگیر می کند در این سندروم کار روده بزگ تحت تاثیر قرار می گیرد. عملکرد اصلی کولون یا همان روده بزرگ جذب آب و هدایت مدفوع با کمک انقباضات دیواره روده می باشد . در این سندروم این انقباضات ممکن است غیر طبیعی شود. انقباضات بیش از حد سبب اسهال و انقباضات کمتر از حد عادی سبب یبوست می گردد . خود انقباضات نامنظم یا متناوب (اسپاسم) عضلات روده سبب درد و یا احساس نیاز به اجابت مزاج می گردد

  • آزمایش های تشخیص بیماری سل

    سل یک بیماری عفونی است که از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. سل انواع مختلفی دارد.مایکوباکتریوم توبرکلوزیس باعث شیوع سل می‌شود. سل با عوامل خطر بسیاری همراه است. تب، عرق کردن، سرفه، هموپتیزی (سرفه خلط‌دار و آغشته به خون)، کاهش وزن شدید، خستگی و درد از جمله رایج‌ترین علائم و نشانه‌های سل هستند. به طور معمول، تشخیص قطعی بیماری سل با کشت مایکوباکتریوم گرفته شده از نمونه خلط یا بیوپسی انجام می‌شود. با این حال، متخصصان بهداشت با توجه به سوابق پزشکی، معاینه جسمانی، آزمایش پوست و عکس‌برداری از قفسه سینه به نتیجه قطعی می‌رسند. درمان سل با توجه به نوع عفونت و اغلب در یک بازه زمانی طولانی‌مدت انجام می‌شود.

تماس با ما


اریترون یک آزمایشگاه تخصصی است که از راه های مختلف می‌توانید با آن در تماس باشید و پرسش ها و مشکلات خود را به آسانی با متخصصین ما در میان بگذارید.

ساعت کار: از 05:30 صبح الی 12 شب به طور یکسره و روزهای تعطیل از 6:30 صبح الی 10 شب

آدرس: اصفهان، خیابان شیخ صدوق شمالی، خیابان شیخ مفید غربی

شماره تماس:  7-36631906- 031            2 -36633621 - 031

031-37134

شماره فکس: 89784728- 021                        کد پستی : 76351-81647
ایمیل: [email protected] 

 

جوابدهی

شماره واتس آپ برای دریافت جواب آزمایش :   

   09138183947  

 

نمونه گیری در منزل

برای هماهنگی جهت نمونه گیری در محل مورد نظر خود با شماره های زیر در ساعت مشخص تماس حاصل فرمایید:

آقای مهندس عزیزی    09131689270