• آزمایش های هورمونی
  • آزمایش های عملکرد کلیه
  • آزمایش های عملکرد کبد
  • آزمایش های عملکرد قلب
  • آزمایش های تراکم استخوان
  • آزمایش فاکتور های خونی
  • آزمایش های باروری و ناباروری

دسته بندی مطالب

غربالگری سلامت جنین غربالگری سلامت نوزادان غربالگری و پیشگیری از سرطان خدمات تشخیص پزشکی و بالینی خدمات ایمونولوژی و ایمونوفلورسانس خدمات پاتولوژی و سیتو پاتولوژی آموزش های همگانی و تخصصی همکاران و متخصصین آزمایشگاهی

لیست مطالب

  • اختلالات انعقادی در بیماری کرونا

    بیماری کرونا ویروس2019 (Covid 19) که توسط سندرم شدید حاد تنفسی کرونا ویروس ۲ (SARS-CoV-2) ایجاد می شود، به سرعت به یک بیماری همه گیر جهانی تبدیل شده است. عوارض بالینی این بیماری  بسیار متفاوت است.

    اختلالات انعقاد خون و عوارض ترومبوتیک  بعنوان مشکلات اساسی در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ حاد می باشند که با میزان مرگ و میر بالایی همراه است.  در اینجا عملکرد بالقوه و پیامدهای درمان با ضد انعقاد ها و درمان های ترومبولیتیکی در بیماران کووید ۱۹ را مورد بحث قرار خواهیم داد.

  • آزمایش جدید برای تشخیص بیماری های مقاربتی

    بیماری های مقاربتی  (STD: Sexual transmitted Disease) از بیماری‌های نسبتاً شایعی هستند که توسط میکروبها (موجودات ذره بینی) طی مقاربت جنسی واژنی، مقعدی و دهانی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. بیماری های مقاربتی باعث ایجاد علائم موضعی و عمومی در بدن می‌شوند.  اگر نسبت به تشخیص بیماری های مقاربتی  و درمان این نوع بیماری ها اقدام نشود مشکلات جدی مانند ناباروری، سرطان ها، کوری و غیره ایجاد خواهد شد.

    انجام غربالگری های منظم می تواند باعث کاهش خطر انتقال بیماری های آمیزشی، کاهش ناباروری و سایر آسیب های جسمانی شود.

  • بیماری های عفونی ناشی از انتقال خون

    انتقال خون یکی از روشهای درمان و رهانیدن انسانها از خطر مرگ و میر ناشی از حوادث و بیماری‌ه است که می تواند منجر به عوارض ناخواسته ای در گیرندگان خون شود؛ یکی از این عوارض، عفونت‌های میکروبی قابل انتقال از طریق تزریق خون است. عفونت‌های میکروبی شامل طیف وسیعی از میکروارگانیسم‌ها مانند: ویروسها، قارچ‌ها، انگل ها و باکتری ها است. اولین مورد عارضه باکتریایی ناشی از تزریق خون انسان در ایالات متحده در سال 1941 گزارش شده است

  • تشخیص یائسگی با انجام  تست‌های آزمایشگاهی

    یائسگی، دورانی در زندگی زنان است که قاعدگی‌­های ماهانه او حداقل 12 ماه متوقف می‌شود و دیگر نمی‌تواند باردار شود. معمولاً یائسگی یک مرحله تدریجی است که در سنین 45 تا 55 سالگی شروع می‌شود. گاهی ممکن است یائسگی به دلایل بیماری، اقدامات پزشکی یا اختلالات هورمونی، زودتر شروع شود. بنابراین برای تشخیص یائسگی به انجام آزمایش‌های تکمیلی، نیاز است.

  •  ضد انعقاد‌های طبیعی پلاسما (آنتی ترومبین، پروتئین C و S)

    یکی از مهمترین دلایل حوادث ترومبوتیک و سقط مکرر تغییر در سطح پروتئین های سیستم ضد انعقاد است.  پروتئین‌های ضد انعقادی شامل آنتی ترومبین، پروتئین C و S  است. ضد انعقادها فعالیت فاکتورهای انعقادی را تنظیم و مانع از ایجاد لخته خون در بدن می شود. تغییر سطح فاکتورهای انعقادی با خطر ایجاد لخته خون (آمبولی) همراه است.  با تشخیص و درمان به موقع می توان از بروز خطرات جدی پیشگیری کرد. 

  • آزمایش و روش نمونه گیری از مایع مغزی نخاعی (CSF)

    مایع مغزی نخاعی (CSF) مایعی شفاف و آبکی است که در اطراف مغز و نخاع جریان دارد و آنها را احاطه کرده و محافظت می‌کند. آنالیز CSF برای ارزیابی سطح یا غلظت مواد و سلول‌های مختلف در CSF به‌منظور تشخیص شرایط بیماری بر مغز و نخاع (سیستم عصبی مرکزی) انجام می‌شود. 

  • پنل متابولیک جامع (CMP) چیست؟

    پنل متابولیک جامع  (Comprehensive Metabolic Panel;CMP) یکی از رایج ترین پنل تست های آزمایشگاهی است که چندین ماده مختلف در خون را اندازه گیری می کند. این پنل شامل 14 آزمایش است که اطلاعاتی در مورد سطح قند خون (گلوکز)، تعادل الکترولیت ها، مایعات بدن و همچنین سلامت کلیه ها و کبد فراهم می کند. پزشک با استفاده از پنل متابولیک جامع، اطلاعات مهمی در ارتباط با  وضعیت فعلی متابولیسم بدن بیمار به دست می آورد، از این رو به آن  پنل متابولیسم نیز می گویند. نتایج غیر نرمال این پنل نشاندهنده مشکلی در بدن است که باید برطرف شود. 

     

  • آزمایشACE برای تشخیص سارکوئیدوز

    آنزیم مبدل آنژیوتانسین (Angiotensin-converting enzyme ;ACE) آنزیمی است که به تنظیم فشار خون کمک می کند. تغییر میزان آنزیم ACE در خون، در برخی بیماری ها مانند سارکوئیدوز دیده می شود. بیماری سارکوئیدوز یک اختلال سیستمیک با علت ناشناخته است که اغلب ریه ها را درگیر می کند، اما ممکن است بسیاری از اندام های دیگر بدن از جمله چشم، پوست، اعصاب، کبد و قلب را نیز تحت تأثیر قرار دهد.آزمایش ACE  برای تشخیص مرحله برخی از بیماری ها انجام می شود. در این مطلب درباره آزمایش ACE  و بیماری های مربوطه توضیح داده می شود. 

  • هر آنچه باید درباره ی غلظت خون بدانید

    گلبول‌های قرمز خون سلول‌هایی است که وظیفه اکسیژن‌رسانی به بافت‌های بدن را به عهده دارد و تعداد آن‌ها برحسب سن و جنس متفاوت است. بیماری را که در آن تعداد گلبول‌های قرمز در واحد حجم افزایش می‌یابد، غلظت خون می‌نامند. در این بیماری، میزان هموگلوبین در مردان به بالاتر از 18 گرم و در خانم‌ها به بالاتر از 16 گرم در دسی‌لیتر می‌رسد. این بیماری بیشتر در آقایان و در سنین بالاتر از 40 سال شایع است.

    تنها راه تشخیص وجود غلظت خون، انجام آزمایش خون و اندازه‌گیری (اچ.تی.سی) هماتوکریت است. در صورت  غلظت خون دو دسته علت اولیه و ثانویه وجود دارد. اگر غلظت خون به موقع تشخیص و درمان شود می توان از عوارض آن جلوگیری کرد . در این مطلب اطلاعاتی درباره غلظت خون ارائه می شود.

  • درباره هپاتیت بیشتر بدانیم

    کبد بزرگترین  اندام داخلی بدن انسان است که نقشی کلیدی در حفظ سلامت ما ایفا می کند. گاهی کبد به دلایل مختلفی دچار التهاب می شود به این حالت هپاتیت گفته می شود. هپاتیت معمولاً به دلیل عفونت ویروسی ایجاد می شود، اما علل احتمالی دیگری نیز برای هپاتیت وجود دارد. این موارد شامل هپاتیت خود ایمنی که در نتیجه استفاده از داروها، سموم و الکل رخ می دهد. در این مقاله اطلاعاتی درباره هپاتیت، آزمایش تشخیص هپاتیت، درمان و پیشگیری از هپاتیت ارائه می شود. 

  • چگونه کبد سالمی داشته باشید؟

    کبد یکی از مهم‌ترین و بزرگترین (۱.۳کیلوگرم)  اندام داخلی بدن انسان است که نقشی کلیدی در حفظ سلامت ما ایفا می کند. این اندام علاوه بر تصفیه خون، کارهای دیگری مثل مبارزه با عفونت ها، ترمیم و بازسازی خود را انجام می دهد.گاهی ممکن است کبد در اثر ویروس ها، داروها، بیماری های ژنتیکی و خود ایمنی دچار التهاب شود و دیگر توانایی ترمیم خود را نداشته باشد. در این صورت اگربیماری تشخیص و کنترل نشود می تواند منجر به سیروزکبدی، نارسایی و حتی سرطان کبد شود. در این مقاله اطلاعاتی که برای حفظ سلامت کبد تشخیص به موقع بیماری های کبدی نیاز دارید، ارائه می شود. 

  • نتایج آزمایش های تشخیصی در مبتلایان به کووید 19 چه تغییری می کند؟

    در اواخر سال 2019 یکی دیگر از خانواده کرونا ویروس با قابلیت سرایت انسان به انسان کشف گردید که به آن ویروس کووید 19 می گویند. این ویروس  تاکنون جان میلیون ها نفر را در جهان گرفته استپاسخ بدن در ابتلا به کووید 19 در افراد متفاوت است. در برخی افراد، بدون علائم و یا دارای علائم خفیف شبیه به سرماخوردگی است، ولی دربرخی دیگر  بیماری شدت یافته و با تنگی نفس و علائم سیستمیک ظاهر می گردد. در حالت شدید بیماری، تغییرات زیادی بر روی اندام های مختلف ایجاد می شود این تغییرات گاها در نتایج آزمایش های بالینی تاثیر می گزارد. در این مقاله به تغییراتی که در آزمایشگاه های تشخیصی به دلیل ابتلا به کووید 19 ایجاد می شود، می پردازیم.

  • آزمایش های تشخیص ویروس کرونا

    سویه جدید ویروس کرونا که به عنوان سندرم حاد تنفسی کروناویروس 2 (SARS-CoV-2) شناخته می شود باعث بیماری ویروس کرونا (COVID-19)  می شود. این بیماری با طیف گسترده ای از بیماری های ساده نظیر سرماخوردگی تا بیماری های شدید نظیر سندروم تنفسی خاورمیانه (MERS-CoV) و سندروم حاد تنفسی (SARS-CoV) مشاهده می شود. با توجه به سرعت شیوع این ویروس، پیشگیری و انجام آزمایش کرونا ضروری است.دو آزمایش مولکولی و سرولوژی برای تشخیص کرونا وجود دارد که در ادامه مورد برری قرار می گیرد.

  •  التهاب کیسه صفرا (Cholecystitis)

    کیسه صفرا اندام کوچک و گلابی شکل است که در قسمت زیرین کبد در سمت راست بالای شکم قرار دارد. صفرا توسط کبد ساخته میشود و توسط کیسه صفرا ذخیره و از طریق مجرای صفراوی مشترک (CBD) به روده کوچک می فرستد تا به هضم چربی ها کمک کند.کوله سیستیت به معنای التهاب کیسه صفرا است اگر این بیماری به مرور زمان ادامه یابد، با حملات مکرر یا مشکلات عودکننده درعملکرد کیسه صفرا، به عنوان کوله سیستیت مزمن شناخته می شود.

    مجرای صفراوی مشترک کبد ، کیسه صفرا و لوزالمعده را به روده کوچک وصل می کند. سنگهای صفراوی مسدودکننده CBD علت اصلی کوله سیستیت هستند. این انسداد باعث می شود که کیسه صفرا ملتهب شود و اگر به درستی درمان نشود، کیسه صفرا می تواند پاره شود. درمان معمولاً شامل آنتی بیوتیک ها و داروهای ضد درد است. این التهاب اغلب باعث ایجاد درد شدید در وسط یا قسمت راست فوقانی شکم  می شود همچنین می تواند تا تیغه های شانه گسترش یابد. در موارد شدید، کیسه صفرا ممکن است پاره یا ترکیده شود و صفرا را به داخل شکم رها کرده و باعث درد شدید شود.

  • عفونت Clostridium perfringens (جوانه کافه تریا)

    Clostridium perfringens که قبلاً با نام C. welchii یا باسیلوس welchii شناخته می شد یک باکتری گرم مثبت، میله ای شکل، بی هوازی و اسپور سازمی باشد که اسپور از جنس Clostridium است. C. perfringens در طبیعت همیشه وجود دارد و می توان آن را به عنوان یک جزء طبیعی گیاهان پوسیده، رسوبات دریایی، دستگاه روده انسان و سایر مهره داران، حشرات و خاک دانست. این باکتری کمترین زمان تولید نسل را نسبت به هر ارگانیسم(6 تا3 دقیقه)، در محیط تیوگلیکولات دارد.

  • سالمونلا ( Salmonella)

    سالمونلا باکتری باسیل گرم منفی است که در جوجه‌ها و تخم‌مرغ‌ها معمولاً وجود دارد. سالمونلا عامل یکی از شایع‌ترین مسمومیت‌های غذایی می‌باشد. سالمونلا می‌تواند تخمدان‌های پرنده را آلوده کند و قبل از تخم گذاردن پرنده، وارد تخم‌مرغ شود یا اینکه به هنگام تخم گذاردن پرنده، به پوسته تخم مرغ نفوذ کند.

  •   کامپیلوباکتر پاتوژن منتقله از غذا

    باکتریها یکی از دلایل عمده بیماری های ناشی از غذا هستند. در انگلستان طی سال 2000 ، درصد باکتریهای درگیر به شرح زیر بودند: کامپیلوباکتر ژوژنی 77.3٪ ، سالمونلا 20.9٪ ،  Escherichia coli O157: H7 1.4٪ و سایر موارد کمتر از 0.56٪  .

     علائم مرتبط با مسمومیت باکتری ها  معمولاً 12-72 ساعت پس از خوردن غذای آلوده دیده می شوند زیرا سموم ناشی از عفونت های باکتریایی جهت تکثیر به زمان نیاز دارند. با این حال، در برخی موارد مانند مسمومیت با مواد غذایی استافیلوکوکی، شروع بیماری می تواند در مدت 30 دقیقه پس از مصرف غذای آلوده باشد. باکتری ها به طور طبیعی در محیط یافت می شوند، در محیط زنده مانده و تکثیر می یابند این عوامل در بدن میزبان و در غذا تکثیر می کنند. بعضی از آنها اسپور تشکیل می دهند و می توانند توکسین تولید کنند.در ادامه با باکتری کامپیلوباکتر که از طریق غذای آلوده منتقل می شود آشنا می شویم.

  • تشخیص عفونت ویروس زیکا (Zika)

    اگرچه ویروس زیکا در ایران خیلی شایع نیست اما می تواند خطرناک باشد. چرا که بسیاری افراد به مناطق آلوده سفر می کنند و پس از بازگشت به ایران می توانند افراد زیادی را آلوده کنند.بهتر است با علائم، روش های پیشگیری، درمان و … در رابطه با ویروس زیکا آشنا شوید.

  • آزمایش تشخیص میزان کلسیم در خون

    کلسیم یک ماده معدنی بسیار مهم در متابولیسم انسان است و حدود 1-2٪ از وزن بدن یک فرد بالغ را تشکیل می دهد علاوه بر نقش بسیار شناخته شده ای که در ساختار استخوان دارد، برای لخته شدن خون مورد نیاز است بدن شما برای حفظ استخوان ها و دندان های سالم به کلسیم نیاز دارد. همچنین برای عملکرد صحیح اعصاب ، قلب و عضلات برای بدن ضروری است حدود 99درصد از کل کلسیم بدن ما در استخوان ها و دندان ها یافت می شود کلسیم یک ماده مغذی کاملاً مهم برای تنظیم تعادل اسید / قلیایی (به نام pH) در خون است.

  • هیپوکلسمی یا کمبود کلسیم در بدن (Hypocalcaemia)

    هیپوکلسمی(Hypocalcaemia) در پزشکی به کمبود و پایین بودن غلظت سرمی کلسیم در خون اشاره دارد که به ‌طور معمول کمتر از ۲/۱ میلی‌مول بر لیتر یا ۹ میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (رنج کمتر از ۱/۱ میلی‌مول بر لیتر یا 5/4 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر برای کلسیم یونی) تعریف می‌گردد. حدود نیمی از کلسیم موجود در خون به پروتئین مانند آلبومین متصل می‌شود ولی کلسیم غیر باند شده به پروتئین (سدیم یونی) همانی است که بدن آن‌را باید درحد تعادل نگاه دارد.

تماس با ما


اریترون یک آزمایشگاه تخصصی است که از راه های مختلف می‌توانید با آن در تماس باشید و پرسش ها و مشکلات خود را به آسانی با متخصصین ما در میان بگذارید.

ساعت کار: از 05:30 صبح الی 12 شب به طور یکسره و روزهای تعطیل از 6:30 صبح الی 10 شب

آدرس: اصفهان، خیابان شیخ صدوق شمالی، خیابان شیخ مفید غربی

شماره تماس:  7-36631906- 031            2 -36633621 - 031

031-37134

شماره فکس: 89784728- 021                        کد پستی : 76351-81647
ایمیل: [email protected] 

 

جوابدهی

شماره واتس آپ برای دریافت جواب آزمایش :   

   09138183947  

 

نمونه گیری در منزل

برای هماهنگی جهت نمونه گیری در محل مورد نظر خود با شماره های زیر در ساعت مشخص تماس حاصل فرمایید:

آقای مهندس عزیزی    09131689270